Wat is je buro? Vanwaar de tomeloze passie voor hedendaags circus? Vanaf wanneer werken we samen met een gezelschap?

Ik ben er zowel voor artiesten als organisatoren. Artiesten wil ik gemoedsrust geven door een stuk werk uit handen te nemen. Geen gesakker met het opvolgen van opties, matchende agenda’s, contracten, of technische fiches.

Ik help hen door de spreiding over te nemen, zakelijk advies te geven, een eventueel subsidiedossier na te lezen, hen tijdig te herinneren dat er ook promofoto’s, een trailer, promoteksten,... nodig zijn,...

Ook voor de organisatoren is het een hele uitdaging de gepaste voorstelling te vinden voor hun publiek en hun zaal of festival. Hierbij help ik graag!

Als peuter rolde ik destijds de circusschool binnen, en sindsdien zit het in mijn bloed! Wat begon met oefenen (en vooral veel vallen) met mijn eenwieler, werd een trapezenummer maken en meespelen in de jongerenproducties van het circusatelier. Nadien begeleidde ik ook zelf jongeren die hun eerste circusstapjes zetten, en ondersteunde ik enkele circusgezelschappen met hun administratie.

Ik bleef de sector altijd nauwgezet volgen uit interesse, en besteedde mijn vrije tijd met het kijken van voorstellingen en bezoeken van circusfestivals. Tijdens Theater op de Markt in Neerpelt in 2014 kreeg ik de vraag van Bert & Fred om de spreiding voor hun avondvoorstelling te verzorgen. Beetje bij beetje is dit gegroeid, en zes jaar later heb ik het grote geluk om maar liefst zes gezelschappen te mogen ondersteunen, en het is een heerlijke job!

Voor mij is het erg belangrijk om op lange termijn samen te werken en elkaar goed te leren kennen en vertrouwen. De verwachtingen van beide kanten moeten matchen. Vaak komen artiesten naar mij met een eerste idee, een subsidiedossier of een korte pitch. Op dat moment wil ik reeds wild worden van het concept, en het binnen de je buro puzzel zien passen.

Je buro, de naam zegt het al zelf, is ook erg betrokken. Niks zo leuk als “die van ons, van ons buro, is hier!”, te horen. Dat begint al bij de eerste residenties, waar ik al eens binnenspring, of me een dagje bij de ploeg voeg, om van daaruit te werken. Ook vele videocalls, telefoons en whatsapp’kes zorgen dat ik van de vele stappen in het creatieproces op de hoogte ben. Eenmaal de voorstelling in première is gegaan, ga ik ook nog heel regelmatig mee op pad. Zo leer ook ìk de voorstelling zelf, de manier van touren, de artiesten en de programmator beter kennen!

DSC_1870.jpeg

CONTACT

+ 32 495 89 31 63
emma@jeburo.be

Louis de Smetstraat 75

B-9050 Gentbrugge

BE0644.444.442

SOCIAL MEDIA

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram

© Copyright 2020 by je buro. All rights reserved.

NEWSLETTER