Je buro is er zowel voor artiesten als organisatoren. Artiesten wil ik gemoedsrust bieden, door vanaf de start van de creatie een stuk werk uit handen te nemen, tot aan de dernière. Ik geef zakelijk advies, geef input voor (artistieke) dossiers, zoek mee naar coproducenten en residenties, herinneren hen aan het inplannen van try-outs, promofoto’s, een trailer, zoeken naar een lichtontwerper,…

Voor organisatoren ben ik het eerste aanspreekpunt voor de laatste nieuwe weetjes en de tourneeplanning. Allebei willen we de best mogelijke omstandigheden (qua timing, locatie, programmatie) voor de artiest voorzien. Ik behoud het overzicht van de aanvragen, opties en bevestigde speeldata met de nodige nauwkeurigheid, vaart en efficiëntie. Een overzichtelijk pakket met degelijke promofoto’s, een trailer, duidelijke praktische (aanvangsuur, maaltijden, hotel), technische en financiële afspraken die gerespecteerd worden,… hoort daar bij. Daarnaast zoek ik ook actief naar nieuwe speelkansen.

 

Zowel met artiest als de programmator werk ik graag samen op lange termijn en ben ik erg betrokken. Zo leer je elkaar goed kennen, vertrouwen en kan alles worden uitgesproken.

“Niks zo leuk als “die van ons, van ons buro, is hier!”, te horen galmen door een (nog lege) zaal of tent. Dat begint al bij de eerste residenties -waar ik al eens binnenspring of me een dagje bij de ploeg voeg om daar te werken. Ook talloze videocalls, telefoons en whatsapp’kes zorgen dat ik van de vele stappen in het creatieproces tot in de puntjes op de hoogte ben. Eenmaal de voorstelling in première is gegaan, ga ik regelmatig mee met het team op pad. Zo leer ook ik de voorstelling zelf, de manier van touren, de artiesten en de programmator door en door kennen!” Emma

Je buro kiest er bewust voor om met een select aantal professionele gezelschappen samen te werken. Enerzijds omwille van artistieke keuzes, anderzijds om ten allen tijde de eerder vernoemde betrokkenheid te kunnen garanderen.

 

Tot slot zijn ook sectormomenten, afstudeerprojecten, voorstellingen, festivals,… in binnen- en buiteland ideale gelegenheden om iedereen nog eens te zien en bij te babbelen. Dus dat pintje (oké, die pintjes) aan de bar achteraf sla ik niet af!

 

Samen met Collage Producties, Cooper & Brown, Garifuna, Huis Alma, Maandacht, Rumoer!, Thassos en Vincent Company richtte Je buro in 2020 tot slot mee de Federatie van de Vlaamse boekingskantoren op. Aanvankelijk een manier om in volle Corona-pandemie de koppen bij elkaar te steken (“hoe gaan we dit in hemelsnaam te lijf?”). En intussen, na menige golf, een fijne groep om ideeën mee uit te wisselen en van elkaar te leren.

CONTACT

+ 32 495 89 31 63
emma@jeburo.be

Louis de Smetstraat 74

B-9050 Gentbrugge

BE0644.444.442

SOCIAL MEDIA

  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram

© Copyright 2020 by je buro. All rights reserved.

NEWSLETTER