top of page

Ballroom

CREATIE 2025
 

Jongleur Stijn Grupping gooit al meer dan 20 jaar met botsballen tegen alles rondom hem; van muren, tafels en stoelen tot robots. De ballen kaatsen gecontroleerd door de ruimte en vormen een lijnenspel dat nu eens sierlijk en ritmisch, dan weer complex en krachtig  is. Om – als alles goed gaat – weer te eindigen in de handen van de jongleur.
 

In Ballroom doorbreken we precies dat meest elementaire aan de discipline van het jongleren: Stijn gooit de ballen en vangt ze vervolgens op. Wat als de ballen hun eigen choreografie mogen tekenen? Hoe willen ze door de ruimte bewegen? Van a naar b, of liever andersom? Sneller of trager, zijwaarts of met een cha cha cha? Kleuren ze buiten de te verwachten lijnen? 
 

Ballroom speelt in een vrachtwagen, waar een klein publiek plaatsneemt samen met de jongleur. Via jongleren en magie ontdekt het hoe de banen van de botsballen in tijd en ruimte verknipt en door elkaar geschud worden, en weer gepresenteerd in hun eigen realiteit. Muzikanten Jochem Baelus en Frederik Meulyzer creëren hierbij een klankenwereld, met alles wat los en vast zit in de betonnen ruimte als hun spannende instrument.

Post uit Hessdalen

Credits

Creatie: Ine Van Baelen & Stijn Grupping Performance: Stijn Grupping Regie: Ine Van Baelen Muziek: Frederik Meulyzer & Jochem Baelus Scenografie: Lodewijk Heylen Choreografie: Inga Huld Hàkonardòttir Lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck Outside eye: Koen Haegdorens Coproductie: CIRKL, Theater op de Markt, MiramirO, Perpodium Met de steun van: de Vlaamse Overheid Spreiding: Klaartje Brouns (JE BURO) Met dank aan: hetpaleis, Karolien Derwael & Vincent Company

Praktisch

DETAILS

5+
30 min
performance without words
max 3x/day


in truck PuH
capacity: 40 persons
min 12m x 10m parking space

 

TIMING

 J: arrival, build-up, show, breakdown
 

SCHOOLS

 1 (& 2e) grade primary school

TEAM

​3 persons​​

travel from BE

PREMIERE
 

april 2025 @ MAD festival, Antwerpen (BE)

bottom of page