top of page

Man Strikes Back

Post uit Hessdalen

Man Strikes Back is een muzikale jongleer-performance die geen mens of robot alleen kan uitvoeren.

Masters of ceremony: vijf houten driehoeken, een jongleur en een drummer. Stijn Grupping jongleert door botsballen van de ene driehoek naar de andere te kaatsen. Muzikant Frederik Meulyzer pikt in op het ritme met zijn drums. Samen componeren ze muziek en een intrigerend lijnenspel van rondvliegende botsballen. Alles hangt af van de precisie van de jongleur en van de reactiesnelheid van de drummer. 

Tot de houten driehoeken nieuwe posities innemen. Het concert ontwikkelt zich tot een spannende choreografie van objecten, jongleur en muzikant. Maar wie stuurt wie? Wie heeft wie nodig? Of is het een gelijk opgaande dans? Elke driehoek komt met een eigen persoonlijkheid tot leven. Maar hoe baldadiger de driehoeken worden, hoe uitdagender voor de jongleur om de ballen in de lucht te houden. 

Het vereist een enorme snelheid en precisie om de botsballen op exact de goede plaats en in het gedicteerde ritme te werpen om de compositie correct uit te voeren. De objecten en de performers worden steeds meer elkaars gelijke. Iedereen is nodig om het geheel tot een goed einde te brengen, maar evengoed kan iedereen het laten mislukken. 

Man Strikes Back is een muzikale performance van mens en robot voor mens en robot vanaf 6 jaar.

Creatie: Frederik Meulyzer, Ine Van Baelen & Stijn Grupping Performance & live muziek: Frederik Meulyzer & Stijn Grupping Regie: Ine Van Baelen Choreografie: Ugo Dehaes Robotica: Edwin Dertien, Gertjan Biasino, Nick van Lange, Teun van der Molen & Ugo Dehaes Licht: Lucas Van Haesbroeck Techniek: Arthur De Vuyst & Robert Wuss Kostuums: Sarah Demoen Met artistieke bijdragen van: Aline Goffin, Jef Van gestel & Lander Van den Noortgate Spreiding: Klaartje Brouns (JE BURO) Coproductie: C-mine, MiramirO, Theater op de Markt & Tweetakt Met de steun van: de Vlaamse overheid & stad Antwerpen Danku aan: hetpaleis, Klein Verzet, Vincent Company & Zonzo Compagnie

Praktisch

🔧 min 8m x 8m

capacity:

     > 8 x 10m: 144 persons

     > 8 x 8m: 106 persons

🗓️ J: arrival, build-up, show, breakdown

👥 3 persons - travel from BE


Première: 26 September 2020 @ HETPALEIS, Antwerpen (BE)

bottom of page