top of page

Tickled Pink

Detail Company

Tickled Pink is een voorstelling waarin zes acrobaten een universum van euforie en spektakel creëren. Je wordt meegezogen in de warmte en vreugde door de collectiviteit van de groep en het plezier van bewegen, eigen aan circus. Een gevoel van euforie en een liefde voor het leven maar ook – voor wie dat wil – een reflectie over onze hedendaagse spektakelmaatschappij zindert na. Deze hedendaagse voorstelling is een ode aan het spektakel van het circus in de context van vandaag. 

Warning: This show makes you feel tickled pink! 

In regie van Margot Jansens stellen Maria Madeira, Manon Verplancke, Petra Steindl, Josse De Broeck, Hendrik Van Maele en Felix Zech de volgende vragen:Hoe kan het spectaculaire als artistieke en impactvolle methode terug toegeëigend worden door circus(acrobatie)? Wat is spectaculair? Wat is euforie? Hoe delen we gevoel met het publiek? Wat kan een her-toe-geëigende spectaculaire acrobatie teweegbrengen bij de toeschouwer? Hoe kunnen we deze impact in de richting van een verbindende, euforische ervaring begeleiden? Maar ook: is er een keerzijde aan deze herwaardering van het spectaculaire – het hyper seksualiseren van het performatieve lichaam, de fetishering van de skill, het vervallen in louter entertainment...?

Concept & regie: Margot Jansens Van & met: Felix Zech, Hendrik Van Maele, Josse De Broeck, Petra Steindl, Maria Madeira & Manon Verplancke Techniek: Pieter Kint & Margot Jansens Componist: Adam Russell Stemcoach: Aike Roodenburg Spelcoach: Emma De Poot Coproductie: Cirklabo, De Grote Post, Miramiro, PERPLX, Perpodium & Theater Op De Markt Subsidie: Vlaamse Overheid Spreiding: Klaartje Brouns (JE BURO) Partners: Danspunt, La Grainerie, 101 outdoorworkspace, De Warande & VIERNULVIER

Praktisch

🔧 8m x 8m, 5m height

🗓️ J: arrival, build-up, show, breakdown

👥 9 persons - travel from BE & NL


Première: 12 oktober 2024 @ VITRINE PERPLX #5,  Kortrijk (BE)


outdoor version available from April 2025 on

bottom of page